Ta fagbrev innen

Salg, Reiseliv, Sikkerhet eller Administrasjon

Salg-, Service- og reiselivsfag handler ikke bare om hva du blir, men hva du lærer.

Ved å velge Salg, service og reiseliv får du en utdannelse som arbeidsmarkedet har bruk for, og hvor det er gode muligheter for å få læreplass. Etter læretiden har du mulighet for arbeid innen mange spennende og fremtidsrettede yrker. Du kan jobbe innen salg, reiseliv og turisme, hotell, kontor, sikkerhet og vekterbransje  –  eller du kan bli gründer og starte din egen bedrift. Mulighetene er mange.

Viktige egenskaper er derfor det å være høflig, utadvendt og serviceinnstilt, og du må like å ha med andre mennesker å gjøre. Du må også kunne vise respekt for ulike kulturer, tradisjoner og etiske normer.

Bli med på innsiden og bli kjent med de mange mulighetene. Les mer om mulighetene en utdanning i salg, service og reiseliv gir deg HER.  La deg inspirerer av admin. direktør Kristin Krohn Devold i NHO reiseliv i lærefag reiseliv innen SSR.

Under ser du utdanningsløpet for de forskjellige yrkene innen salg-, service- og reiselivsfag:

 

Tidligere lærlinger i Reiselivsfaget André Emil og Rittichai forteller om sin hverdag som reiselivslærlinger (tidl. resepsjonsfag):

 

Lærling i salgsfaget, Christer Gulbrandsen, forteller om sin hverdag på Kiwi Porselen:

 

Erasmus +

I salg og reiseliv jobber vi med bedrifter i Praha i Tsjekkia. I salgsfaget kan du bli utplassert hos Adidas Concept Store, og i reiselivsfaget samarbeider vi med Radisson Blue og Hilton.

Vi sender våre lærlinger på utveksling i min. 3 måneder og maks 1 år.  Utenlandsoppholdet kan enten gjennomføres i læretiden, som en del av læretiden eller inntil 1 år etter endt læretid. Det er mulighet for å søke om å reise flere ganger. Når du reiser vil vi alltid prøve å tilrettelegge at du kan reise sammen med andre lærlinger. Da kan dere dele bosted for å holde utgiftene lave. Erasmus stipendet dekker reise, husleie og lommepenger.

Her kan du lese mer om Erasmus+.