Ta fagbrev innen

Restaurant- og matfag

Restaurant- og matfag handler ikke bare om hva du blir, men hva du lærer.

Bli med på innsiden og bli kjent med de mange mulighetene. Les mer om mulighetene en utdanning i restaurant- og matfag gir deg på Smak deg frem. La deg inspirerer med videoer og intervjuer fra lærlinger i alle lærefag innen RM.

Under ser du utdanningsløpet for de forskjellige yrkene innen restaurant- og matfag.

Vår tidligere lærling Pierre forteller om sin hverdag som kokkelærling på Mathuset i Skien:

Erasmus +

Er du lærling som kokk eller servitør kan du få muligheten til å reise til Fayence i Frankrike, ca. 1 time nord for Nice.

Vi sender våre lærlinger på utveksling i min. 3 måneder og maks 1 år.  Utenlandsoppholdet kan enten gjennomføres i læretiden, som en del av læretiden eller inntil 1 år etter endt læretid. Det er mulighet for å søke om å reise flere ganger. Når du reiser vil vi alltid prøve å tilrettelegge at du kan reise sammen med andre lærlinger. Da kan dere dele bosted for å holde utgiftene lave. Erasmus stipendet dekker reise, husleie og lommepenger.

Her kan du lese mer om Erasmus+.